Denumirea calificării:
Nutritie si dietetica
Denumirea programului:
Nutritie si dietetica
Data expirării:
27/06/2024
Domeniul educațional conform ISCED 2013 F:
0915-Terapie si recuperare
Codul calificării:
RO/06/0915/060
Nivel CNC:
6
Nivel CEC:
6
Descrierea calificării:
Cunoștințe:
*
Aptitudini:
*
Responsabilitate și autonomie:
*
Competențe:
RO
"Competențe profesionale
1. Aplică competențe clinice specifice contextului
2. Efectuează analize nutriționale
3. Formează personalul medical cu privire la nutriție
4. Formulează intervenții dietetice
5. Identifică beneficiile pentru sănătate ale schimbărilor nutriționale
6. Identifică calitatea intervențiilor dietetice profesioniste
7. Identifică cauza dezechilibrului nutrițional
8. Identifică proprietățile nutritive ale mâncărurilor
9. Intervine pentru reducerea statutului nutrițional suboptimal al pacienților
10. Lucrează în echipe medicale multidisciplinare
11. Măsoară starea de sănătate nutrițională a pacienților
12. Oferă consiliere pentru industria alimentară
13. Oferă consiliere pentru prepararea alimentelor dietetice
14. Oferă consiliere privind preocupările legate de dietă
15. Oferă educație pentru sănătate
16. Stabilește diagnosticul dietetic
17. Urmărește planul nutrițional al pacienților
Competențe și aptitudini transversale
1. Dă dovadă de inițiativă
2. Soluționează probleme
3. Demonstrează conștientizarea riscurilor pentru sănătate"
ENG
"Professional skills
1. Apply context specific clinical competences
2. Perform nutrition analysis
3. Train medical staff on nutrition
4. Formulate dietetic intervention
5. Identify the health benefits of nutritional changes
6. Identify the dietetic professional quality of care
7. Identify cause of nutritional imbalance
8. Identify nutritional properties of food
9. Intervene to reduce sub-optimal nutritional status of individuals
10. Work in multidisciplinary health teams
11. Measure nutritional health status of patients
12. Advise food industry
13. Advise on preparation of diet food
14. Offer advice on diet-related concerns
15. Provide health education
16. Provide dietetic diagnosis
17. Follow up nutrition care plan
Transversal skills and competences
1. Shows initiative
2. Solve problems
3. Demonstrate awareness of health risks"
Ce ar trebui să cunoască/înțeleagă/ să fie capabil să facă cursantul:
*
Organismul de acordare a calificării:
Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie George Emil Palade din Targu Mures
Puncte de credit sau volum de muncă (ECTS):
180
Organismul extern de asigurare a calității sau de reglementare:
ARACIS
Informații privind furnizorul:
https://www.umfst.ro/medicina/prezentare/cuvantul-decanului.html
Ocupații care pot fi practicate pe piața muncii - Cod COR/ISCO-08:
Cod COR/ESCO: 226502 - Denumire COR/ESCO: dietetician
Cod COR/ESCO: 226503 - Denumire COR/ESCO: nutritionist si dietetician
Cod COR/ESCO: 226502 - Denumire COR/ESCO: dietetician
Cod COR/ESCO: 226503 - Denumire COR/ESCO: nutritionist si dietetician